,
Hjem » Aktieindex » Nasdaq index

Nasdaq index

Her kan du kan følge udviklingen på det amerikanske index Nasdaq Composite. Du kan nemt ændre perioden efter behov.

Her kan du følge prisudviklingen på det amerikanske Nasdaq indeks samt se den historiske udvikling. Nasdaq, der står for “National Association of Securities Dealers Automated Quotations”, blev grundlagt i 1971 og har base i Manhattan, New York i USA. Et af deres kontorer ligger midt på Times Square i New York.

Det er verdens største handelsplatform af aktier og er en fuldt elektronisk baseret børs og har altid haft et stærkt fokus på teknologiindustrien.

Over 3.000 virksomheder er noteret på Nasdaq. Dette inkluderer de største teknologivirksomheder i verden, såsom Apple, Tesla og Amazon.

Det er værd at bemærke, at toppen for NASDAQ Composite Index var månederne efter, at Donald Trump blev valgt som præsident for De Forenede Stater.

NASDAQ er en af ​​verdens mest indflydelsesrige børser og overvåges konstant af både finansielle analytikere og investorer over hele verden.

I 2008 købte Nasdaq selskabet OMX AB, som har alle skandinaviske børser med undtagelse af Oslo Børs. Gennem overtagelsen blev selskabet Nasdaq OMX Group oprettet.

NASDAQ Composite er et af de tre mest fulgte indekser i USA sammen med Dow Jones Industrial Average og S&P 500-indekset som de to andre. COMPOSITE er hovedindekset over flere forskellige indekser, som NASDAQ tilbyder.

Composite indeholder næsten alle aktier, der er noteret på deres aktiemarked. NASDAQ Composite indekset har et stærkt fokus på it- og tech sektoren på aktiemarkedet.

Et andet populært indeks er NASDAQ 100, som indeholder de 100 størte ikke-finansielle virksomheder på det større marked. Indekset inkluderer både amerikanske og udenlandske virksomheder. Virksomhederne repræsenterer forskellige brancher såsom medier, teknologi, bioteknologi og sundhedspleje og er et meget godt og retfærdigt indeks.

Hos Webinvestor kan du i dag læse om aktier fra Nasdaq, men også se historisk kursudvikling på børsen på et af de mest anvendte indeks til aktiehandel i verden. Læs markedsanalyser og tips for at skabe dig et overblik over aktiemarkedet.